Toplotne črpalke za racionalno ogrevanje sanitarne vode

Toplotne črpalke za racionalno ogrevanje sanitarne vode

Poleg prvotne uporabe, hitrega in racionalnega ogrevanja sanitarne vode, lahko sanitarne tolotne črpalke posredno uporabljamo za hlajenje prostorov. Uporaba reverzibilnih toplotnih črpalk omogoča ogrevanje in pohlajevanje prostorov znotraj objektov. Možna je tudi uporaba odpadnega zraka kot vira toplote za TČ. V tem primeru se prostori v stanovanjskem objektu prezračujejo in sočasno ogrevajo, kar omogoča vgrajen rekuperator toplote, v katerem se vrši izmenjava izrabljenega zraka s svežim zrakom.

Za pripravo tople sanitarne vode uporabljamo črpalke tipa zrak/voda, ki koristijo kot zrak (pretežno znotraj postorov) kot vir toplote za ogrevanje sanitarne vode. Toplotno črpalko običajno namestimo v kotlovnico, ali kurilnico, torej v prostor, v katerem je temperatura zraka čim višja. Območje delovne temperature je od + 5 do + 35 C in na ta način zelo racionalno ogrevamo vodo. Črpalka ob delovanja oddaja hladen zrak, katerega lahko odvajamo tudi v bližnji prostor in ga na ta način ohlajamo ((klet, shramba, ), in ga uporabljamo za hlajenje ozimnic, pijač,…

 

Glavne prednosti  toplotne črpalke Coolwex Extreme:

  • Vgrajene kompotente sistema temeljijo na sodobnih tehnoloških rešitvah.
  • Rotacijski kompresor MITSHUBISHI (Extreme 300) in TOSHIBA (Extreme 200) − posebna različica za toplotne črpalke, ki omogoča višje grelno število (COP 3,6), deluje tišje in ima daljšo življenjsko dobo.
  • Elektronski ekspanzijski ventil − elektronski nadzor ekspanzijskega ventila omogoča občutno povečanje grelnega števila.

NOVOST!

  • Integrirani toplotni prenosnik podpira priključitev solarnega sistema. Ogrevanje v kombinaciji s solarnim sistemom pa bistveno dvigne grelno število in s tem zniža stroške ogrevanja na minimum.
  • COP certifikat − po standardu EN 255-3, daje jamstvo za visok izkoristek ogrevanja sanitarne vode.
  • Maksimalno izoliran zalogovnik vode − 55-milimetrska izolacijska stena preprečuje toplotne izgube.
  • Velik pretok zraka (500 m3/h - Extreme 300, 360 m3/h - Extreme 200) − skupaj z velikim uparjalnikom omogoča visoko grelno število.
  • Temperatura izhodne vode - do 70°C (Extreme 200) ter do 60°C (Extreme 300).

 

 

 

Novice