Energetska prenova stavb

Energetska prenova stavb

Energetska učinkovitost je med stroškovno najbolj učinkovitimi ukrepi za doseganje ciljev zmanjševanja emisij toplogrednih plinov in doseganja večjega deleža obnovljivih virov energije. Za gospodinjstva je energetska učinkovitost ključna za obvladovanje življenjskih stroškov, krepitev kupne moči in izboljšanja kakovosti bivanja, tudi z vidika prilagajanja na podnebne spremembe.

  V Evropski uniji je delež porabe energije stavb kar 40 %. Zaradi tega sta ukrepa zmanjšanje porabe energije in raba energije iz obnovljivih virov pomembna za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.
  Na podlagi naših 27 letnih izkušenj vam svetujemo in izdelamo učinkovito  energetsko prenovo zgradbe, prilagojeno prav za vaš objekt.
  Pomagamo in svetovali vam bomo tudi glede maksimalnega izkoristka sredstev EKO SKLADA:

http://www.ekosklad.si

Želite zmanjšati visoke stroške hlajenja ali ogrevanja?

Za vas prevzamemo učinkovito izvedbo in poseg v prenovo vašega doma ali poslovnega objekta. Sami in s sodelovanjem z izkušenimi partnerji bomo učinkovito obnovili vaš objekt.

Najučinkovitejši so posegi v izboljšanje toplotne izolacije kleti, kakovostne (ob)nove fasade in strehe, ter vgradnja nizkoenergijskih oken, predvsem pa sanacija in zamenjava sistema ogrevanja. Na področju ogrevanja vam bomo svetovali in ponudili varčne in učinkovite toplotne črpalke tipa zrak-voda, proizvajalcev Mitsubishi Electric, Daikin, Samsung ali Toshiba.

 

Pozitivne posledice obnove

Z omenjenimi posegi bomo bistveno:
  povečali učinkovitost,
  znižali stroške vzdrževanja in ogrevanja ter hlajenja doma,
  zaščitili pred zunanjimi vplivi,
  Podaljšali življensko dobo objekta,
  povečali tržno vrednost,
  vplivali na lepši izgled.

  Ob sanaciji se lahko seveda uredijo tudi ostali celoviti ukrepi, kot so npr. zamenjava strešne kritine, zamenjava talnih oblog, sanacije izolacij, menjava pohištva, montaža senčil in podobno…

  Sanacijo in prenovo stavbe vam bomo lahko izvedli na način, da bo investicija povrnjena v najkrajšem času in bo doprinos na račun varčevanja z energijo in energenti čim večji.

 

 Je investicija smiselna?

O smiselnosti investicije lahko recimo razmišljamo v smeri, da za privarčevano vrednost (npr. namesto letne porabe 3.000 EUR za kurjavo, porabimo s toplotno črpalko recimo okrog 1.600 €) z omenjeno privarčevano razliko pa lahko v nekaj letih pokrivamo obroke kredita in je na ta način vložek v sanacijo še manjši. 
Prijavi se na e-novice

Ne spreglejte novosti in aktualnih ugodnosti!


Email ni veljaven!