Toplotna črpalka DAIKIN

Toplotna črpalka DAIKIN

Daikin Altherma 

je popolni sistem gretja in proizvodnje sanitarne tople vode, ki temelji na toplotni črpalki zrak-voda, toplotn črpalki na zemeljski vir ali hibridni tehnologiji. Zaradi energijske varčnosti je popolna rešitev za doseganje manjše porabe energije in nizkih izpustov. 

Njeni visoko- in nizko temperaturni sistemi gretja zagotavljajo optimalno udobje. Visoko energijsko varčne toplotne črpalke z napredno tehnologijo kompresorja pretvarjajo neuporabljeno in neizčrpno toploto iz okoliškega zraka v uporabno toploto. V zaprtem sistemu hladilnega sredstva se prek izhlapevanja, kondenzacije, stiskanja in razširjanja ustvarja termodinamični cikel. Ta črpa toploto z nižje na višjo temperaturno raven in jo prinaša prek toplotnega izmenjevalnika v sistem centralnega ogrevanja v vašem domu. 

 

Visokotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma HT-RADIATORSKI SISTEM

 

Ker je sistem sam sposoben ogrevalno vodo segreti do 80°C, lahko pri zamenjavi kotla na fosilno gorivo s toplotno črpalko DAIKIN ALTHERMA HT ohranite obstoječe radiatorje.
Toplotna črpalka DAIKIN Altherma HT učinkovito deluje tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah (meja delovanja je -25°C) in vsebuje vse že znane in preizkušene prednosti sistema Daikin Altherma, sistem pa je nadgrajen z dvojnim zaporedno vezanim inverterskim kompresorskim sistemom.

Notranja enota je sestavljena iz dveh delov, vodne enoto z dodatnim invertersko krmiljenim kompresorjem in dvema izmenjevalnikoma in rezervoarja za toplo sanitarno vodo.
Za enostavnejšo montažo in transport sta dela ločena, rezervoar pa se lahko montira kar nad vodno enoto. 

Toplotna črpalka DAIKIN Altherma HT črpa energijo za ogrevanje objekta iz zraka okolice. Dva zaporedno vezana inverterska kompresorja, na podlagi termodinamičnih načel, omogočata pripravo vhodne vode, temperature 80°C, brez dodatnega električnega grelca. Sistem je izjemno energijsko učinkovit, okolju prijazen in vam nudi celoletno bivalno udobje na najvišjem nivoju.

Na izbiro je enovazna ali trofazna (bolj priporočljiva) izvedba, nazivne moči 11, 14 ali 16kW. Hkrati priporočamo izbiro original nerjavečega rezervoarja prostornine 200 ali 260L.

 

Nizkotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma 

Ker je sistem sam sposoben ogrevalno vodo segreti do 60°C, je zelo primeren za talno gretje. Daikin Altherma je celovit sistem ogrevanja in hlajenja z dovršeno tehnologijo toplotne črpalke. Je alternativa ogrevalnim kotlom na fosilna goriva. Ker je za sistem značilna zelo mala poraba energije, je ogrevanje s toplotno črpalko najprimernejša rešitev za zmanjšanje porabe energije in emisij CO2. NOVA, izboljšana verzija toplotne črpalke Daikin Altherma ima višji izkoristek in še boljše karakteristike od predhodnika!

Na voljo je prav tako enofazna in trifazna izvedba, moči 11, 14 ali 16kW. Notranja enota je lahko v izvedbi za samostojno montažo na steno, ali v izvedbi z vgrajenim 180 ali 260L rezervoarjem sanitarne vode.  

 

Vse o navedenih toplotnih črpalkah lahko vidite na spodnjih povezavah in katalogih; 

 

 

 

Zanimivo: Daikin Hybrid, kombinacija toplotne črpalke s sistemom plinskega ogrevanja

Daikin Hybrid deluje vedno na najbolj optimalnem načinu, stroški naložbe pa so nizki. 

Tehnologija kondenzacijskega grelnika pretvarja uporabljeno gorivo v uporabno toploto skoraj brez izgub. To je ugodno za okolje, predvsem pa tudi, kar se tiče stroškov. Nižja poraba energije pomeni nižje stroške ogrevanja, manjšo porabo energetskih virov in zmanjšanje izpustov CO2.

Glede na model in okoliščine Daikinove Altherme proizvedejo približno 5kW uporabe toplotne črpalke za vsko porabljeno kWh električne energije. To pomeni približno 4/5 brezplačne potrebne toplote, kar je torej odlična naložba. 

 

Novice