Toplotna črpalka Mitsubishi Ekodan

Toplotna črpalka Mitsubishi Ekodan

EKODAN - ogrevalni sistem nove generacije je gospodaren in ekološko ozaveščen. 

 

Toplotna črpalka Mitsubishi ECODAN v kombinaciji z zunanjo napravo ZUBADAN nove generacije, je izjemno učinkovita naprava, ki zagotavlja delovanje z nominalno močjo tudi pri -15°C in delovanje sistema do zunanje temperature -25°C.  Uporablja posebno tehnologijo MITSUBISHI ELECTRIC »Flash Injection«, ki poveča učinkovitost izmenjave toplote v sistemu. 


Vsi  sistemi s toplotno črpalko zrak-voda v deljeni izvedbi  proizvajajo toplo sanitarno in ogrevno vodo do 60°C. Naprava je primerna za uporabo za talne sisteme ogrevanja, konvektorsko ogrevanje in ogrevanje z izkotemperaturnimi radiatorji.

Vgrajen ima učinkovit sistem toplotnih črpalk, ki s pomočjo električne energije zajema "toploto iz zraka" in tako koristi obnovljiv vir energije. Opremljen je s sodobno invertersko tehnologijo in omogoča zelo natančno nadziranje ciljne temperature, kar zagotavlja udobno ogrevanje. 

   

 

Notranje vodne enote kompaktne izvedbe z 200l rezervoarjem sanitarne vode  iz Duplex nerjavnega jekla vsebujejo vse ključne dele sistema. Energetska varčnost, izjemno udobje ogrevanja in enostavna inštalacija so lastnosti, ki postavljajo Ekodan v ospredje. 
   

ECODAN NOVE GENERACIJE
 

Serija Ekodan je načrtovana za optimalno ogrevanje. Proizvajalec je izboljšal koeficient učinkovitosti (COP), višja je temperatura dovoda (ogrevalna voda dosega celo do 60°C). Porabo toka v stanju pripravljenosti je skoraj razpolovljena zaradi uvedbe ogrevanja kompresorja z izmeničnim tokom.  

Ecodan nove generacije vam prihrani denar, energijo in nima vpliva na okolje. Delovanje je učinkovito in okolju prijazno, ta ogrevalni sistem, pa vam bo nudil zelo udobno notranjo klimo v domu. Edinstvena Ecodan tehnologija zagotavlja maksimalno toploto z minimalno dodatno energijo. Ecodan nove generacije je opremljen z brezstopenjsko inverter tehnologijo. Ta povsem nova tehnologija nadzora pomeni velike prihranke energije za uporabnike, ker Ecodan nove generacije porabi manj energije kot drugi primerljivi sistemi za ogrevanje.

Celoten sistem je razvit pri Mitsubishi Electric na Japonskem, kar zagotavlja najvišjo kakovost v vsaki podrobnosti. Na voljo sta dve majhni in kompaktni notranji enoti. Obe vsebujeta vse bistvene elemente ogrevalnega sistema in sta enostavni za namestitev v vseh vrstah zgradb. Notranja vodna enota z vgrajenim rezervoarjem sanitarne tople vode (EHST-20C R.S.T.V.) je visoka le 1,6 metra, vendar ima kljub temu 200 l koristnega volumna. Pestra izbira zunanjih enot omogoča, da boste lahko izbrali optimalno rešitev za vaše potrebe.

 

 

 

Pri sestavi sistema lahko izbiramo med dvema serijama zanesljivih profesionalnih zunanjih enot MITSUBISHI ELECTRIC, ki delujejo z visoko učinkovito in varčno invertersko tehnologijo; serijo POWER INVERTER in serijo ZUBADAN z edinstvenim sistemom "Flash injection", ki ohranja nominalno moč gretja do -10°C zunanje temperature (HRP71/100).

 

 


Tabela kombinacij zunanjih in notranjih enot:  

 

Značilnosti zunanjih enot Mitsubishi Zubadan ali Power inverter:

 

 • zanesljiv in popolnoma prilagodljiv sistem ogrevanja in hlajenja,
 • novost v razvoju učinkovitih sistemov ogrevanja na svetovnem trgu,
 • vzdrževanje 100% nazivne toplotne moči tudi pri zunanji temperaturi -15°C, brez uporabe električnega grelca,
 • vzdrževanje temperature 60°C v ogrevalnem sistemu pri zunanjih temperaturah do -3°C ter vode 55°C pri zunanjih temperaturah do -15°C,
 • prilagodljiva toplotna moč (inverter), ki omogoča višje grelno število
 • zelo tiho delovanje
 • prostorska optimizacija, ki sprosti potrebo po zalogovniku, kar pomeni tudi nižje stroške nabave opreme in montaže
 • notranja enota vse v enem zavzema zelo malo prostora
 • izredno kratek odtaljevalni ciklus
 • injektorsko vbrizgavanje hladiva pri Zubadanu, ki omogoča delovanje tudi pri zunanjih temperaturah do -25 °C
 • samostojno delovanje sistema Zubadan,  ki ne potrebuje dodatnega vira ogrevanja, vse leto in
 • možen tudi do 75 m razmak med zunanjo in notranjo enoto (maksimalni vertikalni odmik je 35 m)

   

Tehnični podatki:

Kompaktna notranja enota Hydro box 

  

  

Notranja enota z bojlerjem 

 

 

 

 Tehnični podatki - zunanje enote Mitsubishi Ekodan (ogrevajo do zunanje temperature -20°C)

 http://www.tratnjek.si/data/attachment/2a8ae2469569e6eccde1a5b5b16eb076d0769ad3/1451693141tehnicne_specifikacije_tc_sw.pdf

 

 Tehnični podatki - zunanje enote Mitsubishi Zubadan (ogrevajo do zunanje temperature -27°C)

  

  http://www.tratnjek.si/data/attachment/2a8ae2469569e6eccde1a5b5b16eb076d0769ad3/1451693136tehnicne_specifikacije_tc_shw.pdf

 

 

Shema montaž in možnih izvedb ter postavitev: 

 

 

 

Slike in montaže naprav pri strankah: 

  

  

 

 

 

 

Predstavitev delovanja Mitsubishijeve toplotne črpalke Ekodan:

 

 

 

 

 

 

Novice