Samsung sklepa partnerstvo z družbo Etopia za vstop toplotnih črpalk na stanovanjski trg

Samsung sklepa partnerstvo z družbo Etopia za vstop toplotnih črpalk na stanovanjski trg

Družba Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) je sklenila pionirsko partnerstvo z Etopio, podjetjem za pametne zgradbe s sedežem v ZK. V naslednjih 5 letih bo 6000 na novo zgrajenih hiš v ZK opremljenih s Samsungovo vrhunsko tehnologijo toplotne črpalke Eco Heating System (EHS) za hlajenje zraka, ogrevanje in hlajenje vode. To partnerstvo vzpostavlja merilo za resnično integracijo Samsungove toplotne črpalke in pametne tehnologije ter predstavlja zgradbo prihodnosti.

»Medtem ko se svet pomika proti bolj zeleni prihodnosti in vire ogrevanja vse bolj napaja elektrika, je zagotavljanje razpoložljivosti visokokakovostnih integriranih sistemov toplotnih črpalk ključnega pomena« pravi Wim Vangeenberghe, predsednik družbe SEACE. »Ob dejstvu, da več kot 25 milijonov domov uporablja obstoječe plinske grelnike vode, in ob dejstvu, da bo samo v ZK vsako leto zgrajenih 400.000 novih domov, predpostavljamo, da bodo te hiše potrebovale visoko učinkovite rešitve prihodnje generacije. Samsung in Etopia sta se tako združila, da bi trgu ZK zagotovila dostop do trajnostne rešitve.«

V naslednjih 5 letih bo 6000 na novo zgrajenih hiš v ZK opremljenih s Samsungovim sistemom toplotne črpalke.

Sistem, ki se imenuje Eco Heating System (EHS) TDM Plus, predstavlja sistem vse-v-enem in je na voljo kot sistem zrak-voda (A2W) in zrak-zrak (A2A). Uporabljati ga je mogoče skozi vso leto za hlajenje, ogrevanje in toplo vodo. Omogoča talno gretje/hlajenje, ogrevanje z radiatorji in sanitarno toplo vodo, nudi pa tudi tradicionalno hlajenje z različnimi možnostmi za klimatizacijo. Sistem se bo odražal v zamenjavi tradicionalnih grelnikov vode na izgorevanje z energetsko učinkovitimi in pametnimi vodnimi enotami EHS. Poleg tega je sistem mogoče priključiti na solarne panele, kar omogoča prihranek energije s pomočjo obnovljivih virov.

Kaj pravi o družbi Samsung izvršilni direktor Project Etiopia?

Joseph Daniels, izvršni direktor in ustanovitelj družbe Project Etopia Group: »Velik korak v našem partnerstvu z družbo Samsung je sodelovanje pri razvoju tehnologije toplotne črpalke. S tem partnerstvom ne zagotavljamo samo ogrevanja, hlajenja in tople vode, pač pa lahko omenjeno zagotavljamo z izkoriščanjem obnovljivih virov energije. Naš vodilni pilotni projekt v razredu v inovacijskem parku BRE v Waterfordu v ZK uporablja ta sistem in je bil zasnovan tako, da je več kot le energijsko pozitiven. Prava sprememba pravil igre za ta izdelek je sposobnost njegovega inteligentnega upravljanja in usklajevanja z našim sistemom pametnih domov, s čimer zagotavljamo še nikoli videno toplotno, energetsko in okoljsko upravljanje s pozitivnim učinkom na prihranke in življenjski slog.«

Skozi pametno povezljivost in aplikacijo Samsung SmartThings je mogoče na daljavo upravljati različne dele sistema.

To uporabnikom omogoča različne nastavitve temperature v posameznih conah, kar pomeni, da se lahko uporablja radiatorje z visoko temperaturo in talno gretje z nizko temperaturo energetsko učinkovito. 

Vsi trenutno testirani domovi so za energetsko izkaznico dosegli oceno 103/100, kar je več kot ocena A. 

Etopia pri gradnji nekaterih najbolj učinkovitih svetovnih zgradb združuje energetske, gradbene in inteligentne tehnologije. Vsi trenutno testirani domovi so za energetsko izkaznico dosegli oceno 103/100, kar je več kot ocena A. Način integracije Samsungovih tehnologij je dovolj raznolik, da ga je mogoče uporabiti v kateri koli zgradbi, vključno s šolami, domovi ter komercialnimi zgradbami, tako da se načrtujejo pametna mesta prihodnosti.

Po partnerstvu s Samsungovim podjetjem za podnebne rešitve se bo partnerstvo med Samsungom in Etopio nadalje razširilo na druga poslovna področja znotraj družbe. To omogoča nadaljnjo integracijo Samsungovih pametnih naprav, kot so bela tehnika, kuhinjski aparati in domače naprave IoT.

Za več informacij o partnerstvu med SEACE in družbo Etopia se obrnite na tržni oddelek Samsunga, ki je na voljo na naslovu  seacemarketing@samsung.com. Lahko kontaktirate tudi nas. Iz prve roke boste izvedeli vse informacije, ki so vezane na toplotne črpalke Samsung.
Prijavi se na e-novice

Ne spreglejte novosti in aktualnih ugodnosti!


Email ni veljaven!